Microbiology
BASIC DATA
course listing
A - main register
course code
KTO0290
course title in Estonian
Mikrobioloogia
course title in English
Microbiology
course volume CP
-
ECTS credits
6.00
to be declared
yes
fully online course
not
assessment form
Examination
teaching semester
autumn
language of instruction
Estonian
English
The course is a prerequisite
Advanced Fermentation Course (LKT9050)
Biotechnology (KTO0370)
Food Hygiene (LKT0210)
Food Microbiology (LKT0180)
Food Microbiology, Safety and Quality (LKT0260)
Sustainable food production (LKT0130)
Study programmes that contain the course
code of the study programme version
course compulsory
LAAB17/25
yes
LATB22/25
yes
Structural units teaching the course
LK - Department of Chemistry and Biotechnology
Course description link
Timetable link
View the timetable
Version:
VERSION SPECIFIC DATA
course aims in Estonian
Anda alusteadmised mikrobioloogia osas. Anda vajalikud teadmised ja praktilised oskused tööks mikrobioloogialaboris.
course aims in English
Anda alusteadmised mikrobioloogia osas. Anda vajalikud teadmised ja praktilised oskused tööks mikrobioloogialaboris.
learning outcomes in the course in Est.
Üliõpilane omab vajalikke teadmisi mikrobioloogia põhialuste osas. Tunneb mikrobioloogia laboris kasutatavaid põhilisi meetodeid ja töövõtteid.
learning outcomes in the course in Eng.
Üliõpilane omab vajalikke teadmisi mikrobioloogia põhialuste osas. Tunneb mikrobioloogia laboris kasutatavaid põhilisi meetodeid ja töövõtteid.
brief description of the course in Estonian
Mikrobioloogia aine. Mikroorganismide koht eluslooduses. Mikroorganismide põhigrupid. Mikrobioloogia kui teaduse ajalugu. Mikroorganismide morfoloogia (bakterid, riketsiad, mükoplasmad, seened, algloomad, viirused). Bakterite ja seente klassifikatsioon. Mikroorganismide füsioloogia: toitumine, energeetiline ainevahetus. Väliskeskkonna toime mikroorganismidele. Vee, pinnase ja õhu mikrofloora. Mikrobioloogilised protsessid toidutööstuses. Patogeensed mikroorganismid. Infektsioon. Immuunsus. Toidu kaudu levivad haigused. Mikrobioloogia laboratoorium, selle sisustus. Ohutus. Aseptiline tehnika. Mikroskoopia alused: valgusmikroskoobi ehitus, hooldamine, mikroskopeerimismeetodid. Bakterite, pärm- ja hallitusseente morfoloogia. Mikroorganismidest preparaatide valmistamine. Bakterite värvimise meetodid. Mikroorganismide kultiveerimine, söötmete valmistamine, steriliseerimismeetodid, bakterite puhaskultuuride eraldamise meetodid. Mikroorganismide arvukuse määramismeetodid: plaadimeetod, kõige tõenäosema arvu meetod.
brief description of the course in English
Mikrobioloogia aine. Mikroorganismide koht eluslooduses. Mikroorganismide põhigrupid. Mikrobioloogia kui teaduse ajalugu. Mikroorganismide morfoloogia (bakterid, riketsiad, mükoplasmad, seened, algloomad, viirused). Bakterite ja seente klassifikatsioon. Mikroorganismide füsioloogia: toitumine, energeetiline ainevahetus. Väliskeskkonna toime mikroorganismidele. Vee, pinnase ja õhu mikrofloora. Mikrobioloogilised protsessid toidutööstuses. Patogeensed mikroorganismid. Infektsioon. Immuunsus. Toidu kaudu levivad haigused. Mikrobioloogia laboratoorium, selle sisustus. Ohutus. Aseptiline tehnika. Mikroskoopia alused: valgusmikroskoobi ehitus, hooldamine, mikroskopeerimismeetodid. Bakterite, pärm- ja hallitusseente morfoloogia. Mikroorganismidest preparaatide valmistamine. Bakterite värvimise meetodid. Mikroorganismide kultiveerimine, söötmete valmistamine, steriliseerimismeetodid, bakterite puhaskultuuride eraldamise meetodid. Mikroorganismide arvukuse määramismeetodid: plaadimeetod, kõige tõenäosema arvu meetod.
type of assessment in Estonian
Toimub kolm vahetesti: A - loengud 1-3, B – loengud 4-5, C – loengud 6-7.
Laboratöörsete tööde hinde kujunemise aluseks on kõigi laboratoorsete tööde individuaalne sooritamine, praktilise lõputöö tegemine vähemalt 75% ulatuses ja kirjaliku testi sooritamine vähemalt 51punktile.

Teadmiste koondhindamine toimub vahetestide tulemuste ja laboratoorsete tööde koondhinde baasil. Juhul kui kõik vahetestid ja laboratoorsed tööd on positiivselt sooritatud ja kaalutud keskmine on suurem kui 81% on tagatud hinne 4 ja kui suurem kui 91% hinne 5. Vastasel juhul tuleb sooritada eksamil koondtest.
type of assessment in English
Toimub kolm vahetesti: A - loengud 1-3, B – loengud 4-5, C – loengud 6-7.
Laboratöörsete tööde hinde kujunemise aluseks on kõigi laboratoorsete tööde individuaalne sooritamine, praktilise lõputöö tegemine vähemalt 75% ulatuses ja kirjaliku testi sooritamine vähemalt 51punktile.

Teadmiste koondhindamine toimub vahetestide tulemuste ja laboratoorsete tööde koondhinde baasil. Juhul kui kõik vahetestid ja laboratoorsed tööd on positiivselt sooritatud ja kaalutud keskmine on suurem kui 81% on tagatud hinne 4 ja kui suurem kui 91% hinne 5. Vastasel juhul tuleb sooritada eksamil koondtest.
independent study in Estonian
a
independent study in English
a
study literature
Daniel Lim. Microbiology, WCB/McGraw-Hill, 1998
Manual of laboratory works (Laboratoorsete tööde juhend). T.Veskus, Tallinn, 1999
study forms and load
daytime study: weekly hours
4.0
session-based study work load (in a semester):
lectures
2.0
lectures
-
practices
2.0
practices
-
exercises
0.0
exercises
-
lecturer in charge
Inga Sarand, dotsent (LK - keemia ja biotehnoloogia instituut)
LECTURER SYLLABUS INFO
semester of studies
teaching lecturer / unit
language of instruction
Extended syllabus
2025/2026 autumn
Inga Sarand, LK - Department of Chemistry and Biotechnology
Estonian
    KTO0290 hindamisinfo ing.pdf 
    Course description in Estonian
    Course description in English