course aims in Estonian
Anda alusteadmised mikrobioloogia osas. Anda vajalikud teadmised ja praktilised oskused tööks mikrobioloogialaboris.
course aims in English
Anda alusteadmised mikrobioloogia osas. Anda vajalikud teadmised ja praktilised oskused tööks mikrobioloogialaboris.
learning outcomes in the course in Est.
Üliõpilane omab vajalikke teadmisi mikrobioloogia põhialuste osas. Tunneb mikrobioloogia laboris kasutatavaid põhilisi meetodeid ja töövõtteid.
learning outcomes in the course in Eng.
Üliõpilane omab vajalikke teadmisi mikrobioloogia põhialuste osas. Tunneb mikrobioloogia laboris kasutatavaid põhilisi meetodeid ja töövõtteid.
brief description of the course in Estonian
Mikrobioloogia aine. Mikroorganismide koht eluslooduses. Mikroorganismide põhigrupid. Mikrobioloogia kui teaduse ajalugu. Mikroorganismide morfoloogia (bakterid, riketsiad, mükoplasmad, seened, algloomad, viirused). Bakterite ja seente klassifikatsioon. Mikroorganismide füsioloogia: toitumine, energeetiline ainevahetus. Väliskeskkonna toime mikroorganismidele. Vee, pinnase ja õhu mikrofloora. Mikrobioloogilised protsessid toidutööstuses. Patogeensed mikroorganismid. Infektsioon. Immuunsus. Toidu kaudu levivad haigused. Mikrobioloogia laboratoorium, selle sisustus. Ohutus. Aseptiline tehnika. Mikroskoopia alused: valgusmikroskoobi ehitus, hooldamine, mikroskopeerimismeetodid. Bakterite, pärm- ja hallitusseente morfoloogia. Mikroorganismidest preparaatide valmistamine. Bakterite värvimise meetodid. Mikroorganismide kultiveerimine, söötmete valmistamine, steriliseerimismeetodid, bakterite puhaskultuuride eraldamise meetodid. Mikroorganismide arvukuse määramismeetodid: plaadimeetod, kõige tõenäosema arvu meetod.
brief description of the course in English
Mikrobioloogia aine. Mikroorganismide koht eluslooduses. Mikroorganismide põhigrupid. Mikrobioloogia kui teaduse ajalugu. Mikroorganismide morfoloogia (bakterid, riketsiad, mükoplasmad, seened, algloomad, viirused). Bakterite ja seente klassifikatsioon. Mikroorganismide füsioloogia: toitumine, energeetiline ainevahetus. Väliskeskkonna toime mikroorganismidele. Vee, pinnase ja õhu mikrofloora. Mikrobioloogilised protsessid toidutööstuses. Patogeensed mikroorganismid. Infektsioon. Immuunsus. Toidu kaudu levivad haigused. Mikrobioloogia laboratoorium, selle sisustus. Ohutus. Aseptiline tehnika. Mikroskoopia alused: valgusmikroskoobi ehitus, hooldamine, mikroskopeerimismeetodid. Bakterite, pärm- ja hallitusseente morfoloogia. Mikroorganismidest preparaatide valmistamine. Bakterite värvimise meetodid. Mikroorganismide kultiveerimine, söötmete valmistamine, steriliseerimismeetodid, bakterite puhaskultuuride eraldamise meetodid. Mikroorganismide arvukuse määramismeetodid: plaadimeetod, kõige tõenäosema arvu meetod.
type of assessment in Estonian
Toimub kolm vahetesti: A - loengud 1-3, B – loengud 4-5, C – loengud 6-7.
Laboratöörsete tööde hinde kujunemise aluseks on kõigi laboratoorsete tööde individuaalne sooritamine, praktilise lõputöö tegemine vähemalt 75% ulatuses ja kirjaliku testi sooritamine vähemalt 51punktile.
Teadmiste koondhindamine toimub vahetestide tulemuste ja laboratoorsete tööde koondhinde baasil. Juhul kui kõik vahetestid ja laboratoorsed tööd on positiivselt sooritatud ja kaalutud keskmine on suurem kui 81% on tagatud hinne 4 ja kui suurem kui 91% hinne 5. Vastasel juhul tuleb sooritada eksamil koondtest.
type of assessment in English
Toimub kolm vahetesti: A - loengud 1-3, B – loengud 4-5, C – loengud 6-7.
Laboratöörsete tööde hinde kujunemise aluseks on kõigi laboratoorsete tööde individuaalne sooritamine, praktilise lõputöö tegemine vähemalt 75% ulatuses ja kirjaliku testi sooritamine vähemalt 51punktile.
Teadmiste koondhindamine toimub vahetestide tulemuste ja laboratoorsete tööde koondhinde baasil. Juhul kui kõik vahetestid ja laboratoorsed tööd on positiivselt sooritatud ja kaalutud keskmine on suurem kui 81% on tagatud hinne 4 ja kui suurem kui 91% hinne 5. Vastasel juhul tuleb sooritada eksamil koondtest.
independent study in Estonian
a
independent study in English
a
study literature
Daniel Lim. Microbiology, WCB/McGraw-Hill, 1998
Manual of laboratory works (Laboratoorsete tööde juhend). T.Veskus, Tallinn, 1999
study forms and load
daytime study: weekly hours
4.0
session-based study work load (in a semester):
lecturer in charge
Inga Sarand, dotsent (LK - keemia ja biotehnoloogia instituut)