Practical training
BASIC DATA
course listing
A - main register
course code
LKT0150
course title in Estonian
Praktika
course title in English
Practical training
course volume CP
-
ECTS credits
6.00
to be declared
not
assessment form
Pass/fail assessment
teaching semester
autumn
language of instruction
Estonian
English
Study programmes that contain the course
code of the study programme version
course compulsory
KATM02/25
yes
Structural units teaching the course
LK - Department of Chemistry and Biotechnology
Course description link
Timetable link
View the timetable
Version:
VERSION SPECIFIC DATA
course aims in Estonian
• Siduda tegeliku töökogemuse kaudu teooriat ja praktikat, et kinnistada ja täiendada õpitavat vastavalt üliõpilase isiklikule huvile
• Toetada ja täiendada olemasolevaid teoreetilisi teadmiseid valitud ettevõtte või organisatsiooni haldamisest, juhtimisest ja kontrollimisest, luua võimalused uute oskuste õppimiseks ning omandada ja arendada praktilisi oskusi.
• Osaleda vahetult praktikakoha tegevuses, täites praktika ülesandeid
• Toetada tööharjumuse, sotsiaalsete hoiakute ja väärtuste kujunemist.
• Omandada valitud valdkonnale vajalikud spetsiifilised teadmised ja oskused.
course aims in English
Relate actual work experience through theory and practice, to consolidate and supplement the lessons learned according to the student's personal interest in food sector.
To support and supplement the existing theoretical knowledge in the chosen company or research organisation, management, management and control, to create opportunities for learning and acquiring new skills and develop practical skills.
Participate directly in place of practice activities, with a view to completing training tasks carried out experimental work on making the final report.
Support the work habits, attitudes and values of the social.
Acquire knowledge and skills in a selected food sector area.
learning outcomes in the course in Est.
• Tunneb toidusektori ettevõtte või uurimusasutuse töökorraldust, sisekorda ja struktuuri ning omab ülevaadet töökaitsest, ohutustehnikast ning tööprotseduuridest.
• Rakendab õpitut reaalsetes töösituatsioonides
• Oskab kirjeldada ja analüüsida praktikakoha tugevusi, nõrkusi, võimalikke arengupotentsiaale.
• Mõistab valitud ettevõtte või uurimusasutuse tööprotseduure, õiguslikke määruseid ja majandusliku efektiivsuse aluseid.
learning outcomes in the course in Eng.
Knows professional business organization, procedures and internal structure, and has an overview of occupational protection, safety technology and new technology.
Ability to apply learnt knowledge in real-life work situations.
Can describe a specialty food sector strengths, weaknesses, potential development potentials.
brief description of the course in Estonian
Tutvustada toidutööstuse või uurimisasutuse töökorraldust ja tehnoloogi, kvaliteedispetsialisti, tootearenduse või teadlase-uurija töö spetsiifikat.
brief description of the course in English
To introduce food sector or research organisation management and work principles. To introduce specific work principles of technologist, quality specialist, development specialist, or scientist.
type of assessment in Estonian
-
type of assessment in English
-
independent study in Estonian
-
independent study in English
-
study literature
Õppekirjandus Moodle
Ettevõtte juhendmaterjalid
study forms and load
daytime study: weekly hours
0.0
session-based study work load (in a semester):
lectures
0.0
lectures
-
practices
0.0
practices
-
exercises
0.0
exercises
-
lecturer in charge
-
LECTURER SYLLABUS INFO
semester of studies
teaching lecturer / unit
language of instruction
Extended syllabus
2025/2026 autumn
Tiina Lõugas, LK - Department of Chemistry and Biotechnology
Estonian
    LKT0150 hindamiskriteeriumid ing.pdf 
    display more
    2024/2025 spring
    Tiina Lõugas, LK - Department of Chemistry and Biotechnology
    Estonian
      LKT0150 hindamiskriteeriumid ing.pdf 
      2024/2025 autumn
      Tiina Lõugas, LK - Department of Chemistry and Biotechnology
      Estonian
        LKT0150 hindamiskriteeriumid ing.pdf 
        2023/2024 spring
        Tiina Lõugas, LK - Department of Chemistry and Biotechnology
        Estonian
          2023/2024 autumn
          Tiina Lõugas, LK - Department of Chemistry and Biotechnology
          Estonian
            2022/2023 spring
            Tiina Lõugas, LK - Department of Chemistry and Biotechnology
            Estonian
              2022/2023 autumn
              Tiina Lõugas, LK - Department of Chemistry and Biotechnology
              Estonian
                2021/2022 spring
                Tiina Lõugas, LK - Department of Chemistry and Biotechnology
                Estonian
                  LKT0150 hindamiskriteeriumid ing.pdf 
                  2021/2022 autumn
                  Tiina Lõugas, LK - Department of Chemistry and Biotechnology
                  Estonian
                    LKT0150 hindamiskriteeriumid ing.pdf 
                    2020/2021 spring
                    Tiina Lõugas, LK - Department of Chemistry and Biotechnology
                    Estonian
                      LKT0150 hindamiskriteeriumid ing.pdf 
                      2020/2021 autumn
                      Tiina Lõugas, LK - Department of Chemistry and Biotechnology
                      Estonian
                        LKT0150 hindamiskriteeriumid ing.pdf 
                        2019/2020 spring
                        Tiina Lõugas, LK - Department of Chemistry and Biotechnology
                        Estonian
                          LKT0150 hindamiskriteeriumid ing.pdf 
                          2019/2020 autumn
                          Tiina Lõugas, LK - Department of Chemistry and Biotechnology
                          Estonian
                            LKT0150 hindamiskriteeriumid ing.pdf 
                            2018/2019 spring
                            Tiina Lõugas, LK - Department of Chemistry and Biotechnology
                            Estonian
                              LKT0150 hindamiskriteeriumid ing.pdf 
                              Course description in Estonian
                              Course description in English